Somatische klachten

Lichamelijke klachten of ziekten kunnen iemands leven behoorlijk verstoren. Soms is er geen medische oorzaak te vinden of zijn de mogelijkheden van behandelingen beperkt of helpen niet. Klachten als: moeheid, pijn, fysieke beperkingen en angst dat de ziekte erger wordt of weer terugkomt zijn een enorme belasting die de kwaliteit van leven en de zelfredzaamheid ernstig kunnen aantasten. Gedacht kan worden aan ziektes als fybromialgie, Chronische Vermoeidheids Syndroom (CVS), whiplash, chronische pijnklachten en diverse vormen van kanker (zowel in de behandelfase als erna). Ook kan gedacht worden aan HIV/AIDS of erfelijke en degeneratieve ziektes als Multiple Sclerose, Huntington en/of Corsakof. Maar ook allerlei beperkingen als gevolg van niet aangeboren hersenletsel en/of ouderdom, zoals ziektes als Alzheimer en verschillende vormen van dementie komen in aanmerking voor coaching.
 
Of uw ziekte nu verklaard of onverklaard is, ze kan een enorm grote impact hebben op ons leven en het leven van onze omgeving. In het coachingstraject wordt gezamenlijk onderzocht wat de gevolgen voor je ziekte of aandoening zijn op de diverse levensgebieden waarin je actief bent. Aan de hand van je belastbaarheid wordt gezamenlijk gezocht naar een dagstructuur die aansluit bij de behoefte van de patient en waarin rekening is gehouden met de beperkingen en de verhouding inspanning en ontspanning. Ook wordt er in het coachingstraject gezocht naar de factoren die klachten verergeren en/of in stand houden of juist de factoren die helpen de klachten of de omgang ermee verlichten.
 
Naast het coachingstraject blijf je, indien noodzakelijk, gewoon in behandeling bij je arts of specialist. Ook een eventuele psychische behandeling, bijvoorbeeld in het geval van trauma en/of buitenproportionele angsten of depressie, kan tijdens het coachingtraject worden voortgezet of ingezet. De coach is er hoofdzakelijk om direct op terug te kunnen vallen bij het behouden van structuur en het in balans houden van de in- en ontspanning.

Wil je weten wat Human Social Support in jouw specifieke situatie voor je kan betekenen, neem dan contact op of maak gebruik van het contactformulier. Of neem telefonisch contact op.© 2009 - 2021 HSS-COACHING   |   info@hss-coaching.nl   |   Disclaimer   |   Aktief Webdesign