Eetstoornis

Niet alle gewichtsproblemen worden veroorzaakt door een psychische aandoening en komen daarom in aanmerking voor zorg vanuit de AWBZ, zoals de coaching van Human Social Support. Clienten kunnen echter altijd besluiten de coaching zelf te bekostigen.

Patienten met een eetstoornis zijn geobsedeerd door voedsel, eten en hun gewicht. Vaak nemen hun klachten in stressvolle situaties toe. In sommige gevallen is opname zelfs noodzakelijk. Soms kan een combinatie van behandeling en intensieve coaching een opname voorkomen. Patient dient dan wel gemotiveerd te zijn en al een goede relatie met een behandelaar te hebben.

Het leren omgaan met een eetstoornis is een lastige zaak. De coaching is gericht op alles rondom het eetgedrag en de structuur van de dag van patient. Gezamenlijk met de coach neem je de moeilijke situaties door en maak je gebruik van de in de behandeling geleerde technieken. Daarnaast is er aandacht voor het functionele herstel. Het deelnemen aan sociale situaties en het overwinnen van moeilijke situaties.

De coaching bestaat uit bezoeken, dagelijks e-mail contact en telefonische ondersteuning.

Voor clienten met gewichtsproblemen zonder de diagnose eetstoornis heeft HSS-coaching ook personal coaching. Gezamenlijk met je coach maak je een weekstructuur, waarin aandacht voor lichamelijke ontspanning en inspanning centraal staan. Daarnaast wordt er psycho-educatie geboden over eetgedrag en wordt de client uitgedaagd zijn eigen dieet te gaan opzetten.

Voor meer informatie over eetstoornissen en gewichtsproblematiek kunt u gebruik maken van de contactpagina. Uiteraard kunt u ons ook telefonisch benaderen.

  

 

 © 2009 - 2021 HSS-COACHING   |   info@hss-coaching.nl   |   Disclaimer   |   Aktief Webdesign