"Als ik thuis thuis kwam na mijn therapie, stapte ik over een stapel ongeopende post. Nu met een coach gaat dat wel anders!"
Hulp bij o.a.:

Depressie

Een depressie kenmerkt zich veelal door een reeks van symptomen die grote gevolgen hebben voor de wijze waarop we denken, ons lichaam beleven, hoe we met andere omgaan en hoe we onze tijd doorbrengen.

Vaak zijn er slaapproblemen, eetproblemen en heeft men nergens meer zin in of kost alles extra energie.

Een coach kan helpen de gevolgen van je depressie inzichtelijk te maken en je te helpen met het structureren van je dag. Van belang is daarbij dat de coaching aansluit bij jouw huidige levenspatroon en samen met je op zoek gaat naar die dingen waardoor je de draad weer langszaam kan oppakken.

De coaching is zeer verschillend maar zal gericht zijn op het zoveel mogelijk in contact brengen van een sociaal steunsysteem en het opbouwen van nieuwe sociale contacten.

Op het gebied van lichamelijke en huiselijke verzorging, eetgewoontes, lichamelijke beweging en andere activiteiten wordt samen met client een zo evenwichtig mogelijke dagstructuur geformuleerd. Vaak leidt de structurering en reactivatie tot vernieuwde inzichten. Daar waar het mogelijk is, wordt gebruik gemaakt van reeds bekende technieken vanuit eerdere behandeling.

In sommige gevallen wordt er gebruik gemaakt van dieren bij de coaching of zijn er activiteiten die plaats vinden in een groep. Zoals wandelen of picknicken. Uiteraard blijf je in alle gevallen zelf bepalen waar je ondersteuning nodig hebt en bepaal je zelf waar je aan wilt werken.

Angst

Angst kan ons leven enorm beinvloeden. Wat eerst begon met een eenmalige schik lijkt te zijn uitgegroeid tot een structureel monster dat steeds grotere invloed op je leven lijkt te krijgen. Het beinvloedt je gedachten, de wijze waarop je je voelt, je lichaam beleeft,  hoe je je gedraagt. Sommigen zijn meester in het verbergen van hun angsten, anderen vermijden liever bepaalde plekken of bepaalde vormen van sociaal contact.

Bij HSS-coaching ga je met je coach na wat de gevolgen zijn, of zijn geweest, van je angst voor je gehele functioneren. Vanuit die gevolgen wordt er gezocht naar oplossingen om het zelfstandig functioneren te bevorderen. Daarbij wordt gebruik gemaakt van eerder in behandeling aangeleerde vaardigheden en technieken. De coaching is hoofdzakelijk gericht op het verminderen van de gevolgen van de angst.  Voor primaire behandeling van je angst verwijzen we naar je behandelaar. Eventueel kunnen coachingsdoelstellingen wel in overleg met de behandelaar worden opgesteld.

   © 2009 - 2021 HSS-COACHING   |   info@hss-coaching.nl   |   Disclaimer   |   Aktief Webdesign