Hoge toppen en diepe dalen. Vooral tijdens de diepe dalen was ik blij dat ik kon terugvallen op mijn coach.
Hulp bij o.a.:

Borderline

Borderline is een persoonlijkheidsstoornis met vaak een oorsprong in de vroege kindertijd. Patienten hebben doorgaans moeite duurzame relaties op te zetten. Hun sociale systeem bestaat uit onopgeloste conflicten. Is de ene ruzie nog niet bijgelegd dan staat de volgende vaak al op de loer. Of zijn er benodigde spanning die zorgen voor stress en onrust. Voor Borderline patienten voelt het vaak alsof de hele wereld tegen hen is. Voor hen is het moeilijk om zowel goede als slechte eigenschappen in mensen te zien. Vaak creeren ze een vriend tot held, die ze daarna door de hoge verwachtingen uiteraard teleurstelt.

Sommige Bordeliners hebben de behoefte zichzelf pijn te doen, te beschadigen of misbruiken alcohol en/of andere middelen om zichzelf in balans te houden. Vaak zijn ze onbegrepen in de zorg en hebben al verschillende mislukte behandelingen.

Coaching is alleen zinvol als er een vertrouwens band ontstaat tussen coach en client. De coachingsrelatie wordt tijdens het traject regelmatig onder druk gezet. Client zal zijn coach soms haten en zal alles inzetten om te proberen de coach te manipuleren. Daarom is het belangrijk om goede en duidelijke afspraken te maken. 

Over het algemeen lukt het Borderline patienten om op goede momenten rustig over zichzelf na te kunnen denken en doelstellingen voor zich zelf te formuleren. Tijdens een wervelstorm zal de coach het soms moeten ontgelden. Maar door zijn ervaring zal hij de client kunnen helpen zichzelf te structureren en zaken in een breder perspectief te zien. De wereld is immers zelden zwart of wit.

Vaak helpt de structerende coaching bij het opbouwen van meer zelfvertrouwen. Dit zelfvertrouwen maakt behandeling van de Borderline stoornis succesvoller. Gelijktijdige coaching naast behandeling is dan ook gebruikelijk. Voor meer informatie over wat Human Social Support voor je kan betekenen, kun je gebruik maken van het contact formulier of kun je telefonisch contact opnemen.© 2009 - 2021 HSS-COACHING   |   info@hss-coaching.nl   |   Disclaimer   |   Aktief Webdesign