Een nieuwe toekomst tegemoet door samen met je coach te werken aan je eigen doelen.
Hulp bij o.a.:

ADHD

Mensen met ADHD hebben vaak van kinds af aan problemen met concentratie, plannen en het organiseren van hun leven. ADHD-ers zijn vaak erg leuk, ze hebben humor, zijn actief, hebben leuke ideeën en er valt altijd wel iets met ze te beleven. Voor een ADHD-er en zijn directe omgeving kan het echter ook soms lastig zijn. ADHD-ers hebben moeite hun afspraken en belofte na te komen, ze zijn vaak te laat en hebben moeite met plannen en organiseren. Omdat ADHD vaak pas op latere leeftijd is geconstateerd, zijn ADHD-ers vaak wat onzeker. Iets wat je eigenlijk niet bij hun zou verwachten. Ze hebben vaak meerdere opleidingen geprobeerd of verschillende baantjes gehad en eigenlijk nooit goed begrepen waarom hun leven zo turbulent is en de dingen niet gaan zoals ze graag zouden willen.
De behandeling van ADHD gebeurt vaak met medicatie en gesprekstherapie. Voor veel patiënten is dit voldoende. Voor sommige ADHD-ers is dit echter te weinig. Door de chaos in hun bestaan zijn ze niet zelfstandig in staat een structuur op te zetten die hen houvast biedt. Hun administratie en agenda, als ze die al hebben, is vaak slecht georganiseerd. Hun huishouden, hobbies en sociale relaties lopen kriskras door elkaar. Een enkeling lukt het zelfs niet om op tijd te eten en/of de medicatie in te nemen. Ook hebben sommigen moeite met het in stand houden van duurzamere relaties.
 
Human Social Support Coaching helpt je met het structureren van je leven. Je sterke en zwakke punten breng je samen met je coach in beeld. Er wordt gezocht naar oplossingen die bij je passen en die je helpen de grip op je leven weer terug te krijgen.
 
ADHD coachingstrajecten kunnen in het begin erg intensief zijn. Vooral het opzetten van nieuwe structuren kan lastig zijn. Dagelijks contact is dan gewenst. Heeft de client eenmaal meer grip op zijn leven dan ontstaat er tijd voor reflectie. Patient gaat zichzelf leren kennen en begrijpen. De rol van cliënt in de dingen die hem of haar in het verleden zijn overkomen, wordt de cliënt nu duidelijk. Er ontstaat inzicht in de dingen die zijn gebeurd en client experimenteert in nieuwe situaties met nieuw aangeleerde vaardigheden om zijn eigen doelen te bereiken. De frequentie van contact met de coach kan dan naar beneden. Client is steeds meer in staat de koers zelf uit te zetten en te bewaken. De coach is er dan alleen nog om, in de situaties waarin het niet lukt, op terug te vallen.
Heb je vragen of wil je je aanmelden, bel dan 070-8903528 of stel je vraag via het vragenformulier. 


© 2009 - 2021 HSS-COACHING   |   info@hss-coaching.nl   |   Disclaimer   |   Aktief Webdesign